Képes magyar történelem - Lázár István

2 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelem

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Corvina Kiadó által 1998-ban kiadott, 132 oldalas, korának megfelelő állapotban lévő (nem koszos, nem szakadt) könyv. Személyes átvétel kizárólag Pécsett, postázás (pl. Foxpost) megoldható.

"A Magyarország történetét tömören, egyéni látásmóddal bemutató, s főként az igényes külföldi olvasó érdeklődését szem előtt tartó nagysikerű összefoglaló munka illusztrált változatát veheti most kézbe az olvasó. A számos színes és néhány - dokumentum értékű - fekete-fehér képből álló, gazdagon kiállított anyag a magyar történelem legfontosabb szereplőinek arcképét, jelentős emlékhelyeit, tárgyait és eseményeit is bemutatja, egyformán válogatva az egykorú dokumentumok, illetve a történelmi festészet alkotásai között.
Lovasok. Hegyek között, sűrű fenyőerdővel szegett úton kaptatnak fölfelé, csatakossá izzadt, rövid lábú, bozontos szőrű, inas lovakon. Megállnak a hágó magasán, a vízválasztó nyergében. Előre figyelnek, visszafelé fülelnek. Csak az előőrs, vagy ez a főerő?... Hódítóan törnek előre? Megverten menekülnek?"
1100 éve, a népvándorlás egyik kései hullámaként érkezik keletről a Kárpát-medencébe az alapjában finnugor nyelvű, ám inkább türk eredetű, a nomadizáló állattartást és a földművelő gazdálkodást egyaránt ismerő magyar törzsek szövetsége.
Európát sokáig rettegésben tartó, kalandozó hadjáratai, végleges megtelepedése, lehiggadása és összeötvöződése a kelet-közép-európai tájon; 1000 év előtti államalapítása, csatlakozása a latin kereszténységhez, és az azóta eltelt tíz évszázad oly sok területvédő és szabadságküzdelemmel gazdag, tragédiákkal teljes története, egészen a történelemként még nem taglalható máig - ennek roppant tömör, korszerű összefoglalását adja könyvünk, ez a színes esszé a magyar történelemről, ahogyan azt sok-sok forrás alapján, ámde egyvalaki látja.
A kötet képanyaga - Buzinkay Géza történész válogatása - az események olykor szokatlan, kevéssé ismert összefüggéseire vet fényt, szabadon szárnyalva a korhű ábrázolások és a történeti tudat áttételei közt, a szerző képmagyarázatai pedig nem pusztán leíró jellegűek, hanem a történelmi esszét számos kiegészítő információval teszik még gazdagabbá."

Előre is köszönöm ha megtekinti további hirdetéseimet is!

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147919470

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 11 napja

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn